Nieuws

Scenario’s eerste periodetitel!

Vrijdagavond is het weer zover: de ontknoping van de eerste periode! Met de tiende speelronde voor deur zijn er nog drie kanshebbers op het Bronzen periodeschild. Heracles Almelo heeft de beste papieren en kan bij een winstpartij op De Graafschap in eigen huis de titel op hun conto schrijven. PEC Zwolle & FC Eindhoven zijn de andere gegadigden met respectievelijk twee en drie punten achterstand op de periodekoploper. Hieronder staan alle mogelijke scenario’s beschreven.

Heracles Almelo wordt periodekampioen

Heracles Almelo kan voor het eerst een Bronzen Schild in ontvangst gaan nemen. De ploeg van John Lammers krijgt De Graafschap op bezoek in het eigen Erve Asito. Bij winst is het duidelijk, maar bij slechts een gelijkspel is het noodzakelijk voor de Almeloërs dat PEC Zwolle niet met meer dan één doelpunt verschil wint (dan geldt het aantal doelpunten voor) op bezoek bij FC Dordrecht. De nummer één en twee van de ranglijst wisten allebei al 24 keer het net te vinden.

PEC Zwolle wordt periodekampioen

PEC Zwolle is de huidige nummer twee op de ranglijst. De ploeg van Dick Schreuder reist af naar Dordrecht en is afhankelijk van het resultaat van koploper Heracles Almelo. PEC Zwolle kan alleen periodekampioen worden als de ploeg uit Overijssel thuis punten verspeelt. De Blauwvingers moeten kosten wat het kost winnen, bij een gelijkspel doet het resultaat op het andere veld er niet toe. Indien de Zwolse enclave wint met een doelpuntenverschil van +2 en Heracles speelt gelijk dan gaat de eerste periodetitel mee naar het MAC³PARK stadion. Mocht de club uit Zwolle winnen met één doelpunt verschil dan is het aantal doelpunten voor beslissend.

FC Eindhoven wordt periodekampioen

De opdracht van FC Eindhoven is simpel: winnen. Rob Penders en zijn mannen zijn afhankelijk van wat er in Almelo en Dordrecht gebeurt. Alleen als Heracles Almelo en PEC Zwolle verliest of gelijkspeelt, en FC Eindhoven zelf wint en het doelpuntenverschil van +4 goedmaakt, alleen dan kan FC Eindhoven het schild mee de bus in nemen.

Huidige stand in de periode:

Pos. Club Ges. DV DT DS Pnt.
1 Heracles Almelo 9 24 10 14 22
2 PEC Zwolle 9 24 11 13 20
3 FC Eindhoven 9 18 8 8 19
Deel via:

Verder lezen

Cover Image for Eindsprint MVV komt precies op tijd
Eindsprint MVV komt precies op tijd

MVV Maastricht is bezig met een uitstekende eindsprint in de Keuken Kampioen Divisie. In de spannende strijd om de laatste plekken voor de Keuken Kampioen Play-Offs lijkt de ploeg van Maurice Verberne precies op tijd de vorm te hebben gevonden. De Limburgers hebben de laatste vijf Keuken Kampioen Divisie-duels niet verloren (W4, G1), hun langste […]

Cover Image for De Graafschap heeft drie specialiteiten tijdens de beslissende weken van het seizoen
De Graafschap heeft drie specialiteiten tijdens de beslissende weken van het seizoen

De Graafschap werkt momenteel toe naar de Keuken Kampioen Play-Offs om promotie / degradatie, want dat de Superboeren daaraan gaan meedoen staat vast. Met twee zeges, één gelijkspel en drie nederlagen in de laatste zes speelronden verkeren zij in wisselvallige vorm, maar de ploeg van trainer Jan Vreman kan bouwen op haar specialiteiten: scoren uit […]

Cover Image for Doelpunt van de Week 35: Thom van Bergen
Doelpunt van de Week 35: Thom van Bergen

Speelronde 35 | Elke week kiezen fans via de Social Media-kanalen van de Keuken Kampioen Divisie hét Doelpunt van de Week. Het Doelpunt van de Week in Speelronde 35 is gemaakt door Thom van Bergen.