Nieuws

Limburgse derby tussen twee ploegen in grootse vorm

De Keuken Kampioen Divisie mag wegens het WK drie weken stil hebben gelegen, de herstart belooft veel voor liefhebbers van voetbal op dit niveau. Zo heeft speelronde zeventien onder meer een prachtige Limburgse derby te bieden tussen VVV-Venlo en MVV Maastricht, want die ontmoeting is ook nog eens een strijd tussen twee ploegen in grootse vorm in de top van de ranglijst. De gastheren staan na een goede reeks immers zesde, terwijl MVV met een derde plaats zelfs nog iets hogere ogen gooit. 

Voorts is er ook nog eens een speler van de thuisclub met roots bij de komende tegenstander. VVV’er Sven Braken (foto) is geboren en getogen in Maastricht en debuteerde in april 2011 in het betaald voetbal bij MVV. De spits moest destijds nog achttien jaar worden, maar als één van de grootste talenten uit de eigen jeugdopleiding kreeg de aanvaller al vroeg een kans in de hoofdmacht. Hij kwam uiteindelijk tot 94 competitiewedstrijden voor de Sterrendragers, waarin Braken zeventien keer scoorde. Via omzwervingen naar Almere, Nijmegen, Emmen en het Italiaanse Livorno is de routinier sinds begin vorig seizoen weer neergestreken in Limburg, maar nu bij VVV. Vorig seizoen werd hij daar clubtopscorer met elf doelpunten en ook dit seizoen is de 29-jarige op schot voor de Venlonaren.

Op schot, maar ook met zijn hoofd weet de aanvaller het net gemakkelijk te vinden. Geen speler maakte dit seizoen in de Keuken Kampioen Divisie op die manier meer doelpunten dan Sven Braken, die net als Heraclied Lucas Schoofs vijf van dergelijke treffers achter zijn naam heeft staan. De spits maakte zelfs zijn laatste vier goals in de competitie met het hoofd. Dat hij zondag weer in kansrijke positie komt, lijkt aannemelijk, want VVV won tien van de laatste elf duels met de Maastrichtenaren in alle competities, waaronder de laatste acht met de doelcijfers 22-3.

De man die VVV zondag in de gaten moet houden, is Ruben van Bommel. Het talent was in zijn vier basisplaatsen in de Keuken Kampioen Divisie direct betrokken bij vier doelpunten (2 treffers, 2 assists), tevens de laatste vier goals die überhaupt door spelers van MVV zijn gemaakt.

Keuken Kampioen Divisie 2022/’23
Speler Club Kopgoals
Sven Braken VVV-Venlo 5
Lucas Schoofs Heracles Almelo 5
Jort van der Sande NAC Breda 4
Thomas Verheydt ADO Den Haag 4
8 spelers 2

 

Deel via:

Verder lezen

Cover Image for Promotiefeest Roda JC last minute uitgesteld; FC Groningen in extremis naast Telstar
Promotiefeest Roda JC last minute uitgesteld; FC Groningen in extremis naast Telstar

en ongekende apotheose in de Keuken Kampioen Divisie. Roda JC Kerkrade leek lange tijd te promoveren na de 2-0 zege op SC Cambuur, maar van promotie is (nog) geen sprake omdat FC Groningen in blessuretijd een 1-1 gelijkspel uit het vuur sleepte tegen Telstar. Bij Roda dacht men door foutieve informatie van de stadionspeaker dat Telstar daarna alsnog op […]

Cover Image for Samenvatting Telstar – FC Groningen (03-05-2024)
Samenvatting Telstar – FC Groningen (03-05-2024)

Samenvatting van de wedstrijd Telstar – FC Groningen (1-1) van 03 mei 2024.

Cover Image for Samenvatting De Graafschap – Jong FC Utrecht (03-05-2024)
Samenvatting De Graafschap – Jong FC Utrecht (03-05-2024)

Samenvatting van de wedstrijd De Graafschap – Jong FC Utrecht (2-2) van 03 mei 2024.